livet i Andrarum

Bordercollie

På denna sida lever bara Ben uppdatering kommer snart!

Våra BordercollieTikar
Kelliegårdens Instant Inz regv1331/2002

hundar-0311

Inz valpvakt

Inz, ja vad ska jag skriva om henne, hon har lärt mig allt en otroligt lojal arbetskompis spelar ingen roll när på dygnet eller hur länge hon är alltid på. Köpte henne från världens bästa Tina(behöver ni någon som utbildar en hund så är hon bara bäst, lugn konsekvent ja Tina har allt) kanske hon var strax under året Inz alltså, den stackarn fick göra allt, såg jag en halt tacka fick inz singla den vilket hon gjorde med glädje, ja hon har gått den hårda skolan. Är en naturlig hämthund. Hon är bäst när det är skarpt läge antagligen för att jag är fokuserad då, då flyttar hon allt kanske lite för snabbt men hon misslyckas inte. Sen har vi väl inte lyckats ”ännu” på tävling i allafall inte på högre nivå men kanske det kommer om jag kan ta det lite mer på allvar för jag lovar er att hon kan 😉 Är hösten 2008 även godkänd på nöt. .

Kelliegårdens Lot regv1701/2004

Lot

Lot är nog den med bäst djurkänsla och självförtroende. Har alltid fått göra lite som hon vill, hon har ju aldrig ställt till det, men det har jag fått sota för nu gör hon allt lite halvdant och tar inte mig på så stort allvar. Men hon kan, den lilla damen har ett stort självförtroende, det häftigaste hon gjort var i somras när vi skiljde av tacklammen ca. 120 st hon bara tog dem rakt ifrån tackorna utan minsta tvekan och drev dem till nästa hage, hon har ett naturligt driv redan som riktigt liten kunde hon ta kommando över en grupp och bara driva, Hon har fina utgångar, var lite feg i början med att trycka ut henne, då jag sett en del släktingar som blivit väldigt vida, det var ingen fara med Lot hon gör det som krävs kan se ut som om hon kommer tajt men gör det så mjukt så hon påverkar sällan djuren i det läget.

Seemework Yes

21-feb-2009-0393

yes-017
efter Lot och Bobby Dalziels Joe.. Söt som jag vet inte, just igångsatt som 9 månaders. Det här är husses tjej men måste medge att det kliar i fingrarna. Tyvärr är hon opererad för ostechondros, lyckan är inte riktigt med oss vad det gäller sparade avkommor men skam den som ger sig. Hon har många fina syskon som är hos väldigt duktiga handlers och alla verkar nöjda så här långt.. Hon är nu 14 månader har fått börja vara med dom stora vid fodring och sköter det bra så nu är det bara att fortsätta träningen. Såld juli 2009 till Madeleine Benterfalk.

Hanar

Kenta regv1005/2000

kenta (delicate dwayne)

Ska kanske berätta lite om Kenta, kommer från Kelliegården, det var vår första BC hade inte ens några får, han var en väldigt intensiv valp röjde runt med det mesta, hade inte uppfunnit buren ännu 😉 Tände rätt sent första gången jag såg nåt var när han var ca 5 mån vi tände grillen och han vallade röken !! Kändes inte helt ok men ganska roligt. Kenta och jag har gjort det mesta . Gick agilitykurs när vi flyttade ner till skåne, gick bra i början men han tände till mer och mer  sen blev det lite för bra för mig, det var då någongång som han började få problem med ryggen men det fattade jag ju inte då, han började krypa på alla hinder hur lågt vi än satte dem. Janne Ahlström hjälpte mig med vallningen han godkände även honom. Han var svår  för mycket eye. Nu är han våran klippa i stallet han tar alla smällar och släpper ingen förbi,vet en gång när han tog en roslagsbagge på volley(har horn) det small som ett pistolskott och vi var säkra på att käken gick rakt av, men Kenta bara ruskade på sig och fortsatte, det var en huggtand som gått rakt av..Sån är han våran Kenta

Ben

Ben är Bosses hund vi köpte honom av Susanne Johannesson, han mognade sent men är en riktig bra hund, har aldrig sett ett får som  ifrågasatt honom. Han är helt olik våra tikar, därför har vi inte använt honom som partner till nån av våra. Har ångrat oss där, efter en hel del mer erfarenhet så kan vi se många likheter med Inz och Ben. Deras otroliga hämt, bägge två är helt utan låsningar och deras häftiga sätt att valla olika djurslag, allt från ankor till nöt.  Bosse och Ben är ett, han är en naturlig hämthund med otrolig vilja och redan så har de tu SM-poäng ”mycketjat” Hoppas på unghundscupen i år, 2007 var dom med i fårforcup slutade nånstans i mitten. Ben får sin första kull valparnu i dagarna. Tiken är Roger & Carolines Elvira efter Rob & Ellie tror att valparna kommer att bli suveräna. Nästan ett år senare när jag skriver det här, nov 2008. Valparna efter Ben och Elvira känns stabila och dom vi har sett ser helt OK ut. Roger har kvar lilla Bosse och han känns rättså mycket på alla sätt. Vi har bestämt oss för att para Inz och Ben nu i vinter. Vi har grejat att godkänna bägge på nöt och det gjorde dom med bravur, skitkul var det :)Dom fick 5 valpar i mars 2009. Alla 5 ser fina ut.

Seemework Uno V1729/2006
Uno
Sveriges dyraste valp, Först en gång till Serge, hon gick tom, en gång till ner och the one and only blev till. Inte billigt ;)har varit en krokodil med dåligt självförtroende bakom fåren men nu börjar det arta sig, han ser halvgalen ut så  allt flyttar sig när han kommer, vet inte om mankan kalla det tryck eller rädsla. Gillar honom mer och mer.Tyvärr så är Uno krypt, har tänkt att sälja honom känner lite grann att om vi ska kunna överleva på det här med hundar och får vill jag kunna använda det mesta material vi har även till avel. Den 30 nov. 2008 blev Uno godkänd vallhund. Sommaren 2009 sålde vi Uno till Gunnel i Flen.