livet i Andrarum

Lammproduktion

Vi har ca 300 tackor som ska lamma i år, blir rekord för oss. Då vi inte har tillräckligt med byggnader för tidig lammning så väljer vi i år att ha största delen av lammningen utomhus i maj & juni. Vi har tillgång till fantastiska beten i Christinehofs Ekopark men lammningen kommer att ske på hemmaplan. Vi säljer det mesta av köttet till ett närliggande slakteri. Det fungerar bra för oss, och känns bra hela vägen viktigt att djuren har det bra från början till slut. Tar tillvara en del skinn men då vi första hand tänker kött så blir det inte så många. I år har vi trots allt betäckt ca trettio pälstackor med en ”riktig” pälsbagge, han heter Sven 😉 Hoppas på fina skinn till hösten.

Här har vi släppt tackorna på en liten ö som finns i ekoparken

bete på ön

bete på ön

Öbete

Öbete

Eftersom vi bor granngårds till betet så har vi stor användning av våra hundar då vi vallar dit fåren.

på väg

Vi har även en del tävlingar, 2008 var ett spännande år för då anordnade vi,  Skånes Vallhundsklubb och Öresundsvallarna NM i vallning. Våran klubb Skånes Vallhundsklubb hade dessutom ungefär 7 tävlingar till på våra får.

Här är vinnaren  av Nordiska Mästerskapen Tony Ottesen med Bob (samma pappa Glen som Uno)

Tony och Bob

Tony och Bob

Tony´s  ord om ”vårat” NM

Dette var til dato det bedste Nordiske Mesterskab jeg har været med til, ikke mindst på grund af de smukke omgivelser og det fantastiske terræn konkurrencen blev afviklet i. Fårene var særdeles fine, de var i en fantastisk kondition, ikke ét får gav op over de tre dage konkurrencen stod på. Det var tydeligt for enhver, at fårene var vant til at blive håndteret meget fint, af dygtige hunde og hyrder.
Denne ære må tilskrivet Åsa Ramberg og Bo”Bosse”Milton som dyreejere og deres team af hjælpere i det daglige.

Vill gärna att dom orden ska finnas på våran hemsida 🙂